Cím: 1221 Budapest Anna u. 10.
Email: kapcsolat@szocszolg22.hu | vezeto@szocszolg22.hu
Tel.: 06-1-226-0179, Tel/Fax: 229-2358
Szociális Szolgálat
Szociális Szolgálat
Budafok-Tétény, Budapest XXII. kerületi Önkormányzat SZOCIÁLIS SZOLGÁLATA
Első kézből mozgalom
Első kézból mozgalom

Az ember egyéni felelőssége és erőfeszítése mellett a közösségek védelmező szerepe egyre jobban felerősödik napjainkban. Ma már a közösség, a civil szervezetek aktív működése, az önkéntesek részvétele mindinkább elvárt egy – egy lakóközösségben. Ennek szellemiségében szerveződött meg a Szociális Szolgálat keretében önkéntes segítők bevonásával 2010 - ben az Első Kézből Mozgalom.

Célunk, hogy segítsük a XXII. kerületben élő embereket, és összefogjuk az önkéntes tevékenységet vállaló személyeket egy támogató közösséggé. Fontosnak tartjuk, hogy környezetünkben felfigyeljünk szokatlan eseményekre, figyeljünk szomszédjainkra és egymásra. Segítsük a rászoruló, kiszolgáltatott embereket abban, hogy meg tudjanak küzdeni a nehézségeikkel, illetve együtt tudjanak élni azokkal.

A Szociális Szolgálat a programban részt vevő önkéntes segítőket támogatja, és szakmai hátteret biztosít a munkájukhoz. Ők olyan hiteles emberek, akiket a lakóközösségük elfogad és élvezik a közösség bizalmát, embertársaik felé megértéssel és odaadással tudnak közeledni. Jártasak a közélet dolgainak intézésében, tájékozottabbak a helyi szolgáltatásokról, azok elérhetőségéről, így a rászorulók problémáikkal bármikor bizalommal kereshetik őket.

Az Első Kézből Mozgalom továbbra is várja a segíteni szándékozó embereket annak érdekében, hogy jószomszédi kapcsolatok, hagyományokra épülő közösségek vegyenek bennünket körül.