A kerületben élő idős koruk miatt szociális és mentális támogatást igénylő személyeknek nyújt szolgáltatást. A kerületünkben élő, aktív életmódot folytató, társasági életet szívesen élő nyugdíjasok számára biztosít különböző szabadidős programokat.
Napi egyszeri meleg étkezés (ebéd) igénybevételére van lehetőség, mely jövedelemtől függően térítés köteles. Enyhén demens idősek nappali ellátását is vállaljuk. (demencia orvosi igazolása szükséges).
» Demens klub szakmai program letöltése

Klubjainkban az ellátást igénybe vevő idős korú személyek egészségi állapotának megőrzése és javítása, valamint mentális állapotuk életkoruknak megfelelő szinten tartása érdekében az alábbi szolgáltatásokat nyújtjuk:

Az intézmény által nyújtott szolgáltatások:
 • Mentálhigiénés foglalkozás: egyéni és csoportos beszélgetések.
 • Kézműves foglalkozások: ajándék- és dísztárgyak készítése
 • Ügyintézés: gyógyszer felíratása, kiváltása, hivatalos ügyben való segédkezés, pályázatokban való közreműködés.
 • Egészségmegőrző tornák, séták, súly-, vérnyomásmérés rendszeresen. Vércukormérés szükség esetén (rosszullét) történik. Rendszeres ellenőrzésben való segítéshez tesztcsíkot hozni kell.
 • Testi higiénia biztosítása: lehetőséget biztosítunk a tisztálkodásra klubtagjaink részére, szükség esetén gondozónői segítséggel. A szolgáltatás a klubvezetővel előre egyeztetett időpontban vehető igénybe alkalmanként maximum 30 percig.
 • Ruházat tisztántartása (mosás, vasalás): a klubvezetővel egyeztetett időbeosztás szerint vehető igénybe. Mosóport és öblítőt hozni kell! Mosást csak teljes adaggal indítunk el (huzamosabb ideig szennyes a klubban nem tárolható). Kizárólag ing/blúz vasalását biztosítjuk.
 • Szabadidős és kulturális programok szervezése: múzeumok, kiállítások látogatása, kirándulások
 • Ismeretterjesztő, felvilágosító előadások,
 • Készség és memóriajavító foglalkozások
 • Számítógép és internet használati lehetőség /NET-NAGYI/; A szolgáltatás a klubvezetővel előre egyeztetett időpontban vehető igénybe.
Egyéb szolgáltatások:
 • Fodrászat, pedikűr, kozmetika, relaxáló masszázs: külső szolgáltató által biztosított, igény szerint megszervezve, önköltséges alapon.
Étkezés rendje:
Napi egyszeri meleg étkezésre (ebéd) van lehetőség.

 

Az ellátás igénybevételének módja

Szolgáltatás iránti igényét mindenki személyesen vagy törvényes képviselője által jelzi, és a „Adatlap” című nyomtatványon nyújtja be. A felvételhez szükséges a kezelőorvos/szakorvos ajánlása.

A nappali ellátás biztosítása a „Megállapodás a személyes gondoskodást nyújtó ellátás biztosításáról” a kérelmező vagy törvényes képviselője, az intézmény részéről az intézményvezető általi aláírásától kezdődően él.

Étkezés igénylése esetén, fentieken túl szükséges 30 napnál nem régebbi jövedelemigazolás. A jövedelem összegében történő bármilyen változást 15 napon belül jelezni kell.

A klubtagság ingyenes.